Cosmopolitan


Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μεζούρες βότκα ή βότκα με άρωμα λεμόνι
  • 1 μεζούρα cointreau ή grand marnier ή λικέρ triple sec
  • 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμο λάιμ
  • 2 μεζούρες χυμό cranberry


Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό).
  2. Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου